Dominee Robert-Jan van Amstel (1973) is sinds oktober 2012 als halftime predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Zunderdorp. Hij is getrouwd met Mariëtte en heeft twee kinderen Sim en Noa.

Wat de dominee uitdaagt is het evangelie van Jezus Christus zo toegankelijk en hedendaags mogelijk uit te leggen. De kern van het evangelie is voor hem dat God op ooghoogte kwam in Jezus Christus. Ieder mens is van waarde. Zijn Woord inspireert iedere dag mensen. Zijn liefde is sterker dan alle dood. Deze God roept ons op Hem lief te hebben, onze medemens en onszelf. Daarvan wil onze predikant graag een getuige zijn.

Geloven is voor ds. Van Amstel een geschenk van God voor ieder mens. Hij is ervan overtuigd dat God eens deze wereld in zijn Licht heeft gedoopt zodat mens en dier een thuis hebben in deze wereld. Geloven is de zekerheid dat je niet alles kunt weten, geloven is altijd een sprong van vertrouwen. God is altijd groter dan het eigen hart. Geïnspireerd door de immense liefde van God in Jezus Christus is onze dominee zich ervan bewust dat al het
goede uit monden, harten en handen van mensen een echo heeft in God.