Ja, ik geloof woorden die door eeuwen kerk-zijn mensen hebben verbonden aan de boodschap van en de mensengemeenschap rondom Jezus Christus. En die woorden spreek je uit te midden van de gemeente om te laten zien en horen, dat je bewust verder wilt gaan met die boodschap: God is Liefde. Dat God ook met jou van doen heeft en jij met Hem. Ook kun je belijdenis-doen zien als een bevestiging van je doop die je ouders hebben gegeven. Mocht je nog niet gedoopt zijn en je wil zeggen, dan kun je gedoopt worden.

Graag biedt ons dominee de gelegenheid samen met jou het Jawoord voor te bereiden. Zoek je naar verdieping van je geloof en een goed gesprek dan nodigen we jou van harte uit. De keus is verder aan jou of na afloop van de gesprekken individueel of in groepsvorm je Ja-woord geeft.

Als je Ja zegt, belijdenis doet, dan vraagt dat geen 100% zekerheid van jouw kant of een in steen gebeiteld geloof. In een wereld waar verbanden vloeibaar zijn, kan jouw Ja-woord helpen richting te kiezen en vertrouwen te houden dat God je nabij is.
Is Ja zeggen tot God alleen voor jonge mensen? Onze dominee heeft tijdens zijn werk als predikant mensen variƫrend van 17 tot 89 jaar Ja horen zeggen en verschillende van hen gedoopt zoals de 89 jarige. Zij ervoer zoveel vrijheid bij het voelen van het doopwater. Haar Ja-woord op de vraag Je Geloof in God, geloof je in Jezus Christus, geloof je in de Heilige Geest? was indrukwekkend om mee te maken. Je bent dus nooit te oud om je geloof te onderstrepen voor God.